سازو کار اجرایی پوشش های بیمه ای کپتیو به جهت افزایش ضریب نفوذ بیمه در صنعت نفت
صنعت بیمه ایران با قدمتی کمتر از یک قرن به تدریج توانسته است دامنه حضور و فعالیت خود را در مناطق مختلف کشور و در بخش های مختلف اقتصادی گسترش دهد. یکی از بخش های بسیار مهم و اثرگذار در اقتصاد، صنعت نفت است که 24 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به خود اختصاص داده است اما این بخش سهم بسیار کمی در کل پرتفوی صنعت بیمه کشور دارد. بنابراین توجه به این که بیمه های انرژی در کشور دارای اهمیت بسیاری است و میتواند یکی از پتانسیل های افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور محسوب شود. از طرف دیگر به دلیل آنکه صنعت نفت و گاز کشور عموماً به طور مستقل عمل می نماید ابهامات و تردیدهای بسیاری در زمینه نقش و جایگاه بیمه در صنعت نفت مطرح است که به منظور ارائه راهکارهای عملی و اجرایی برای گسترش پوشش های بیمه ای باید به آنها پاسخ داده شود. این سؤالات و ابهامات در قالب موارد مختلفی مطرح می شوند.
نخست آنکه توانگری مالی شرکت های بیمه جهت ارائه پوشش های بیمه ای صنعت نفت چه میزان است؟ آیا شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه آن بیمه گران را در زمینه ارائه پوشش های مورد نظر ناتوان میبینند؟ اگر خسارتی در صنعت نفت رخ دهد آیا این خسارات آنقدر ناچیز هستند که لزومی به استفاده از بیمه وجود ندارد یا این که سیستم حفاظت در صنعت نفت و گاز به میزان زیادی از بروز خسارت جلوگیری میکند؟ چهارم آن که اگر این گونه ابهامات تا حدی جدی باشند پس چگونه صنعت نفت می تواند خود را در برابر خسارات احتمالی تحت پوشش قرار دهد؟
این نوع ابهامات و سؤالات در این حوزه بسیار هستند که شاید پاسخی قطعی برای آنها وجود نداشته باشد اما آنچه اهمیت دارد آن است که با توجه به شرایط مذکور یکی از راهکارهای موجود در کشور که میتواند توان صنعت نفت را در پوشش خسارات احتمالی افزایش دهد. تشکیل شرکت بیمه ای کپتیو در شرکت ملی نفت ایران است. به منظور معرفی شرکت بیمه ای کپتیو و ارائه راهکارها و مسائل موجود در صنعت بیمه و صنعت نفت، در بخش دوم تعریفی از پوشش بیمه ای کپتیو ارائه خواهد شد. در بخش سوم سیر تاریخی و نحوه ایجاد پوشش های بیمه ای کپتیو تشریح میشود. مزایای موجود در پوشش های بیمه کیتیو موضوع بخش چهارم خواهند بود. معرفی تعدادی از انواع کپتیو و نحوه پوشش ریسک توسط این شرکت ها و ساختار آنها در بخش پنجم و ششم تشریح شده اند. در بخش هفتم وضعیت کپتیو در نقاط مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفته است. بخش هشتم به مطالعه پوشش کیتیو در شرکت های بزرگ نفتی جهان اختصاص یافته و در بخش نهم وضعیت پوشش کپتیو در شرکت های ملی نفت مورد بررسی قرار میگیرد وضعیت پوششهای بیمه ای در صنعت نفت کشور یکی دیگر از مباحث مورد بررسی در این مطالعه است که به طور اجمالی به آن اشاره شده است. در بخش یازدهم منافع ایجاد کیتیو در شرکت ملی نفت ایران و مسائل و مشکلات مرتبط با آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در پایان با ارائه پیشنهادات و راهکارها به جمع بندی مباحث پرداخته خواهد شد.
این مقاله به همت آقای محمدمهدی اسلامی نگارش شده است
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید